EXETOOLS FORUM  

Go Back   EXETOOLS FORUM > General > Developer Section

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-05-2015, 06:28
ahmadmansoor's Avatar
ahmadmansoor ahmadmansoor is offline
Exetools Team Manager
 
Join Date: Feb 2006
Location: Syria
Posts: 955
Rept. Given: 441
Rept. Rcvd 341 Times in 124 Posts
Thanks Given: 80
Thanks Rcvd at 34 Times in 19 Posts
ahmadmansoor Reputation: 300-399 ahmadmansoor Reputation: 300-399 ahmadmansoor Reputation: 300-399 ahmadmansoor Reputation: 300-399
Thumbs up X64_Dbg_Addition Plugins

Hi guys :
I know it is long time from me ,but All guys know what happen here .
anyway I would like to share a new work of Plugin for x64_dbg debugger, x64 just
which have some useful features ( I hope )
it is open source ,so you can do what ever you want to do ,edit it and develop it ,it is Free completely .
useful :
1- learn how to write Plugins for x64_dbg ,with easy way .
2- marge between .net and C++ for coders whose like to code in C# or VB.net .
features :
1- Go to API Auto complete write for guys whose not remember all API .
2- Hide Titan Dialog ( Auto install Drive + start)
3- Advance go to Address ( RVA + VA)
4- Copy Address (RVA + VA) in Disasm window and dump window


https://bitbucket.org/Ahmadmansoor/x64_dbg_addition

please feel free for bug report or want to develop or add new features .
Thanks and BR
Attached Files
File Type: zip plugins-X64_Dbg_Addition-0.2.zip‎ (362.2 KB, 22 views)
__________________
Ur Best Friend Ahmadmansoor
Always My Best Friend: Aaron & JMI & ZeNiX
Reply With Quote
The Following 7 Users Gave Reputation+1 to ahmadmansoor For This Useful Post:
canopus (04-06-2015), Dreamer (04-14-2015), leetone (04-07-2015), mr.exodia (04-05-2015), quygia128 (04-10-2015), Storm Shadow (04-05-2015), tonyweb (04-08-2015)
The Following 7 Users Say Thank You to ahmadmansoor For This Useful Post:
Artic (04-25-2015), Dreamer (04-06-2015), leetone (04-07-2015), quygia128 (04-10-2015), sh3dow (06-22-2015), zeuscane (04-07-2015)
  #2  
Old 04-07-2015, 10:00
cxj98
 
Posts: n/a
is this plugin only for x64 version? and how to install them?
Reply With Quote
  #3  
Old 04-07-2015, 11:50
leetone's Avatar
leetone leetone is offline
Family
 
Join Date: Apr 2014
Location: The Bay Area, United States
Posts: 146
Rept. Given: 42
Rept. Rcvd 31 Times in 20 Posts
Thanks Given: 19
Thanks Rcvd at 24 Times in 12 Posts
leetone Reputation: 34
Quote:
Originally Posted by cxj98 View Post
is this plugin only for x64 version? and how to install them?
Download the plugins in the OP, extract to the plugins directory inside of x64dbg/plugins, and bam ScyllaHide Plugin v1.2 pops its head up in the Plugin menu....super straightforward, this is only for x64 because every file says x64 lol
Reply With Quote
The Following User Gave Reputation+1 to leetone For This Useful Post:
ahmadmansoor (04-08-2015)
  #4  
Old 04-17-2015, 10:24
ahmadmansoor's Avatar
ahmadmansoor ahmadmansoor is offline
Exetools Team Manager
 
Join Date: Feb 2006
Location: Syria
Posts: 955
Rept. Given: 441
Rept. Rcvd 341 Times in 124 Posts
Thanks Given: 80
Thanks Rcvd at 34 Times in 19 Posts
ahmadmansoor Reputation: 300-399 ahmadmansoor Reputation: 300-399 ahmadmansoor Reputation: 300-399 ahmadmansoor Reputation: 300-399
Smile New update

-Fix some bug
-add API_Category_BP:
make a list of ur useful API with there Category.
Enable Disable BP and HW-BP
colored node for Address of BP or HW-BP.
included xml file with useful api list+ new package .
if u like it and u want to add more pls share it with us .
I hope u will like it .
how to use :
hxxps://bitbucket.org/Ahmadmansoor/x64_dbg_addition/downloads/API_Category_BP_use.exe
Attached Images
File Type: jpg API_Category_BP_Pic.jpg‎ (67.4 KB, 10 views)
__________________
Ur Best Friend Ahmadmansoor
Always My Best Friend: Aaron & JMI & ZeNiX
Reply With Quote
The Following User Gave Reputation+1 to ahmadmansoor For This Useful Post:
b30wulf (04-18-2015)
The Following 2 Users Say Thank You to ahmadmansoor For This Useful Post:
Insid3Code (04-18-2015), TechLord (04-30-2015)
  #5  
Old 04-17-2015, 16:18
cxj98
 
Posts: n/a
any possible make a 32 bit version api list breakpoint plugin for x32dbg?

BTW, why I can't loat this plugins in plugins folder in x64 version? does it special path?

Last edited by cxj98; 04-17-2015 at 16:26.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-17-2015, 19:05
ahmadmansoor's Avatar
ahmadmansoor ahmadmansoor is offline
Exetools Team Manager
 
Join Date: Feb 2006
Location: Syria
Posts: 955
Rept. Given: 441
Rept. Rcvd 341 Times in 124 Posts
Thanks Given: 80
Thanks Rcvd at 34 Times in 19 Posts
ahmadmansoor Reputation: 300-399 ahmadmansoor Reputation: 300-399 ahmadmansoor Reputation: 300-399 ahmadmansoor Reputation: 300-399
This Plugin is just for x64 ,I will try to see if I can make x32 one .
Need DotNet framework 4.0 to work .
just extract the file in the Attachment to "plugins" folder .
and it will work fine .
tested on Windows 7.0 and 8.0&8.1 x64
__________________
Ur Best Friend Ahmadmansoor
Always My Best Friend: Aaron & JMI & ZeNiX
Reply With Quote
  #7  
Old 04-18-2015, 08:09
cxj98
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by ahmadmansoor View Post
This Plugin is just for x64 ,I will try to see if I can make x32 one .
Need DotNet framework 4.0 to work .
just extract the file in the Attachment to "plugins" folder .
and it will work fine .
tested on Windows 7.0 and 8.0&8.1 x64
i do exactly what to do, but they don't load those plugins, are they special path or special x64 build version?
Reply With Quote
  #8  
Old 04-18-2015, 10:53
mr.exodia's Avatar
mr.exodia mr.exodia is offline
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 818
Rept. Given: 475
Rept. Rcvd 1,149 Times in 307 Posts
Thanks Given: 72
Thanks Rcvd at 416 Times in 167 Posts
mr.exodia Reputation: 1100-1299 mr.exodia Reputation: 1100-1299 mr.exodia Reputation: 1100-1299 mr.exodia Reputation: 1100-1299 mr.exodia Reputation: 1100-1299 mr.exodia Reputation: 1100-1299 mr.exodia Reputation: 1100-1299 mr.exodia Reputation: 1100-1299 mr.exodia Reputation: 1100-1299
@cxj98: no, just the 'plugins' directory and your plugin file should have the extension .dp64
__________________
x64dbg: http://x64dbg.com
My Blog: http://mrexodia.cf
Reply With Quote
  #9  
Old 04-18-2015, 16:53
cxj98
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by mr.exodia View Post
@cxj98: no, just the 'plugins' directory and your plugin file should have the extension .dp64
guys, i don't know what are you meantion? I do what exactly to do, follow step by step, extract to x64dbg (x64) empty plugins directory, I saw only one plugin load, ScyllaHideX64DBGPlugin.dp64 load successful, X64_Dbg_Addition.dp64 can't load. I think this plug have some bug, maybe can't read unicode directory path or whatever. hope fix it or someone the same issue report, thanks for understand.
Reply With Quote
  #10  
Old 04-18-2015, 18:49
ahmadmansoor's Avatar
ahmadmansoor ahmadmansoor is offline
Exetools Team Manager
 
Join Date: Feb 2006
Location: Syria
Posts: 955
Rept. Given: 441
Rept. Rcvd 341 Times in 124 Posts
Thanks Given: 80
Thanks Rcvd at 34 Times in 19 Posts
ahmadmansoor Reputation: 300-399 ahmadmansoor Reputation: 300-399 ahmadmansoor Reputation: 300-399 ahmadmansoor Reputation: 300-399
Hi my friend :
Please try to get another Plugin form the Mr.exodia website and check if it loaded or not .
note : VB.Net always has full Unicode support for language and runtime.
BS:anyone could try it and have the same problem ?!
__________________
Ur Best Friend Ahmadmansoor
Always My Best Friend: Aaron & JMI & ZeNiX
Reply With Quote
  #11  
Old 04-19-2015, 07:51
ahmadmansoor's Avatar
ahmadmansoor ahmadmansoor is offline
Exetools Team Manager
 
Join Date: Feb 2006
Location: Syria
Posts: 955
Rept. Given: 441
Rept. Rcvd 341 Times in 124 Posts
Thanks Given: 80
Thanks Rcvd at 34 Times in 19 Posts
ahmadmansoor Reputation: 300-399 ahmadmansoor Reputation: 300-399 ahmadmansoor Reputation: 300-399 ahmadmansoor Reputation: 300-399
New Update :
make load Dialog Faster + add load data after Load form
Fix some problem in load Forms
Fix some bug
add version number
v0.2
Add useful API to the API Category - For internet API -
download it form the First Post .

BS: I will provide a useful API For guys how will like to reverse Qt Application . I have Crack one and I get some good info's which will help other .
__________________
Ur Best Friend Ahmadmansoor
Always My Best Friend: Aaron & JMI & ZeNiX
Reply With Quote
The Following 2 Users Gave Reputation+1 to ahmadmansoor For This Useful Post:
chessgod101 (04-22-2015), tonyweb (04-19-2015)
  #12  
Old 04-29-2015, 06:36
The Old Pirate The Old Pirate is offline
Family
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 120
Rept. Given: 54
Rept. Rcvd 73 Times in 22 Posts
Thanks Given: 8
Thanks Rcvd at 13 Times in 6 Posts
The Old Pirate Reputation: 73
Code:
  For Each x In TB_UserAddress.Text
            For Each d In JustThisString
                If x = d Then GoTo Good
            Next
            MsgBox("Error Address", MsgBoxStyle.OkOnly, "Error") : Exit Sub
Good:
        Next
Funny code
__________________

http://youtu.be/H0QfVDebLFg
Reply With Quote
  #13  
Old 04-29-2015, 07:35
QuakeGamer QuakeGamer is offline
Friend
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 46
Rept. Given: 3
Rept. Rcvd 8 Times in 6 Posts
Thanks Given: 1
Thanks Rcvd at 27 Times in 12 Posts
QuakeGamer Reputation: 8
Hehe. Reminds me of this xkcd: https://xkcd.com/292/
Reply With Quote
The Following User Gave Reputation+1 to QuakeGamer For This Useful Post:
mr.exodia (04-29-2015)
  #14  
Old 04-29-2015, 19:26
ahmadmansoor's Avatar
ahmadmansoor ahmadmansoor is offline
Exetools Team Manager
 
Join Date: Feb 2006
Location: Syria
Posts: 955
Rept. Given: 441
Rept. Rcvd 341 Times in 124 Posts
Thanks Given: 80
Thanks Rcvd at 34 Times in 19 Posts
ahmadmansoor Reputation: 300-399 ahmadmansoor Reputation: 300-399 ahmadmansoor Reputation: 300-399 ahmadmansoor Reputation: 300-399
Really Funny ..... you know when you work under pressure ( not like you think -just only Bombs - rockets - bullets .....Lab lab) ,specialty with there are no light just the Screen light which make you blind .
you can get this kind of Code ... Lol really Funny Code ,I have to recode it again .
by the way new small bug Fix - upload it later - Fix Data Clear after each load of exe
__________________
Ur Best Friend Ahmadmansoor
Always My Best Friend: Aaron & JMI & ZeNiX
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT +8. The time now is 20:09.


ICP05004977
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.0 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Always Your Best Friend: Aaron, JMI, ahmadmansoor, ZeNiX